Autodidakt kunstner

Mangfoldig og farverig – ligesom hendes billeder
Christina Lind er vokset op i en kreativ familie, så det har været helt naturligt for hende at udfolde sig selv kreativt. Kun få år gammel begyndte hun at tegne.


Som barn var jeg så heldig at møde Kaj Skjødt Pedersen gennem hans bekendtskab med mine forældre. Jeg nød de øjeblikke, hvor han delte sine erfaringer til stor inspiration og vejledning til min egen udfoldelse på lærred.


Gennem min ungdom var jeg et par år på tegne- og malerkursus på en ungdomsskole og et år på sommerskole, hvor jeg lærte om former og teknikker bl.a. croquis. Jeg har altid været glad for at tegne og male. Det giver mig ro og mulighed for at få følelserne ud og tømt hovedet. Inspirationen kommer fra mange forskellige steder, det kan være en snak med en ven, en gåtur, noget jeg ser i tv eller en indre rejse.


Der har været flere perioder, hvor andre kreative tiltag har taget fokus fra lærredet, men i foråret 2018 greb lysten for alvor fat og Christina Lind malede de første multifarvede dyr på lærred. De var eftertragtede og solgte godt, så i efteråret startede hun som selvstændig kunstner. Sideløbende arbejder Christina Lind på Gigtskolen som administrativ medarbejder med ansvar for kurser, Facebook og meget andet.

Som malerstil har Christina Lind bevidst valgt at male meget forskelligt i forskellige formater ud fra inspiration og lyst. Hovedsagelig oliemalerier, men også akvarel og blyant.


På forunderlig vis formår Christina at trække nogle ekstra timer ud af dagene og underviser i Intuitiv maling. Her får kursisternes bl.a. mulighed for at få deres eget personlige udtryk igennem på lærredet.


Christina Lind har fået trykt flere af sine malerier som plakater og kort. Skabt billeder på bestilling, udover salget af de malerier som ”selv hopper af penslen”.


”Farver giver glæde og liv og for mig repræsenterer farverne vores forskelligheder og sindsstemninger. Selvom vi alle er forskellige, kan vi samles til en enhed, der udgør noget smukt.”

Christina Lind